środa, 15 maja 2013

Żeberka miodowe z chili

Dla miłośników żeberek będą jak ulał:) super połączenie słodkiego miodu i ostrej chili:)

Składniki:
  • pół kilo żeberek
  • łyżeczka przyprawy chili
  • 2 ząbki wyciśniętego czosnku
  • 2 łyżki płynnego miodu
  • oliwa z oliwek
  • łyżka sosu Worcestershire
  • łyżka sosu sojowego
  • sól, pieprz
Wykonanie:
  • Żeberka poporcjuj.
  • Składniki marynaty wymieszaj.
  • Zalej żeberka marynatą i włóż do lodówki na ok 2 h.
  • Piec na grillu aż się zarumienią i zmiękną. Można również piec w piekarniku ok godzinę.
Smacznego:)

2 komentarze:

  1. dawno nie jadłam żeberek, pycha!:)

    OdpowiedzUsuń
  2. uwielbiam taką marynatę i uwielbiam żeberka :)

    OdpowiedzUsuń

Daj nam znać co sądzisz o naszych posiłkach :)