wtorek, 10 września 2013

Naleśniki z awokado, szpinakiem i .....

Super pomysł na śniadanie albo kolację. Pyszny naleśnik z salsą pomidorową. Na bogato :D pysznie :)



Składniki:
  • duży pomidor
  • mała cebula pokrojona w kosteczkę
  • garść świeżej kolendry
  • kawałek pokrojonej papryczki chili
  • szczypta soli
  • łyżka soku z limonki
  • łyżka wody
  • 4 jajka
  • łyżeczka masła
  • 2 garście świeżego szpinaku (baby)
  • pieprz
  • awokado pokrojone w kosteczkę lub plasterki
  • 2 tortille lub 2 naleśniki
Wykonanie:
  1. Salsa: pomidora pokrój w drobną kosteczkę, dodaj chili, cebulę, sól, wodę, sok z limonki i drobno pokrojoną kolendrę. Wymieszaj.
  2. Zrób jajecznicę: jajka rozbij w misce, dodaj sól, pieprz. Wymieszaj.
  3. Na patelni rozgrzej masło, wlej jajecznicę, pod koniec smażenia dodaj szpinak. Wymieszaj.
  4. Na tortillę lub naleśnika połóż masę szpinakowo-jajeczną, salsę i awokado. 
Smacznego:) 

3 komentarze:

  1. Rzeczywiście na bogato, zadowoli nawet dużych "obżartuchów".

    OdpowiedzUsuń
  2. Rzeczywiście na bogato, zadowoli nawet dużych "obżartuchów".

    OdpowiedzUsuń

Daj nam znać co sądzisz o naszych posiłkach :)