sobota, 19 października 2013

Makaron z kurkami

Coś na szybko i banalnego;)

Składniki:
  • Makaron
  • 1/2 słoika suszonych pomidorów
  • 250 g kurek
  • 2 garście fasolki szparagowej
  • Podwojna pierś z kurczaka
  • Łyżka przyprawy garam masala
  • Sól, pieprz
  • Tarta marchewka (opcjonalnie)
  • Oliwa z tymiankiem
Wykonanie:
  1. Makaron, kurki i fasolkę ugotuj w osolonej wodzie. Osobno.
  2. Pierś oczyść i pokrój. Dopraw przyprawą, solą i pieprzem. Usmaż na oliwie.
  3. Do mięsa dodaj makaron, kurki i fasolkę. Wymieszaj.
  4. Na talerzu można posypać startą marchewką.
Smacznego;)

Brak komentarzy:

Publikowanie komentarza

Daj nam znać co sądzisz o naszych posiłkach :)