poniedziałek, 30 grudnia 2013

Kotlety mielone wołowo-wieprzowe z piekarnika

Zapraszam na kotleciki pieczone;)

Składniki:

  • Ok. 1/2 kg mięsa mielonego wołowo-wieprzowego
  • Jajko
  • 2 ząbki czosnku
  • Marchewka startą na tarce o grubych oczkach
  • 1/2 pietruszki strartej  na tarce o grubych oczkach
  • Garstka natki pietruszki drobno pokrojonej
  • Papryka słodka, sól, pieprz
  • Garstka otrębów owsianych
Wykonanie:
  1. Wszystkie składniki wymieszać w misce i połączyć ze sobą.
  2. Piekarnik nagrzać.
  3. Uformuj z mięsa kulki, na kształt paluchów lub tradycyjnych kotletów.
  4. Piecz w piekarniku w temp. 180-200 ok. 30 minut.
Smacznego:)

3 komentarze:

Daj nam znać co sądzisz o naszych posiłkach :)