poniedziałek, 20 stycznia 2014

Naleśniki kukurydziane z serem i pigwą

Pychotka;) naleśniki same w sobie przepyszne słodziutkie z aromatem kokosowym, mniam;)))

Składniki:
  • 3 jajka
  • 2 łyżki miodu
  • Szklanka mleka
  • Mąka kukurydziana (dawałam na oko, żeby masa była gęściejsza)
  • Olej kokosowy
Dodatki:
Ser biały, jogurt naturalny, tarta pigwa w cukrze ze słoika (przetwory zimowe)


Wykonanie:

  1. Jajka rozbełtaj, dodaj miód, mleko i mąkę. Lekko zmiksuj.
  2. Smaż naleśniki na oleju kokosowym.
  3. Farsz: ser mieszaj z jogurtem naturalnym.
  4. Naleśnik posmaruj serem, nałóż pigwę, złóż. Albo podawaj z ulubionym dżemem lub innymi dodatkami;)

Smacznego;)



2 komentarze:

  1. kupiłaś mnie! nie dość, że naleśniki z mąki kukurydzianej, to jeszcze ta pigwa! ja użyję mojego ukochanego pigwowego dżemu <3

    OdpowiedzUsuń

Daj nam znać co sądzisz o naszych posiłkach :)