środa, 12 lutego 2014

Sałatka z rukolą, kurczakiem i grejpfrutem

Szybko i owocowo;)

Składniki:
  • Garść rukoli
  • Pierś z kurczaka
  • Garstka fasolki szparagowej (mrozonej)
  • Kawałek grejpfruta (lub pomarańcza)
  • Garstka słonecznika
  • Sól, pieprz
  • Oliwa

Wykonanie:
  1. Kurczaka oczysć i pokrój w paski. Przypraw solą i pieprzem. Podsmaż na patelni.
  2. Fasolkę ugotuj w osolonej wodzie.
  3. Grejpfruta lub pomarańcza pokrój w paseczki. Sok, który powstanie podczas krojenia przelej do miseczki.
  4. Slonecznik podpraż na suchej patelni.
  5. Oliwę, sól i pieprz wymieszaj z sokiem z owoca.
  6. Na talerzu połóż rukolę, kurczaka, fasolkę, grejpfruta lub pomarańcza.
  7. Posyp słonecznikiem i polej sosem.

Smacznego;)


2 komentarze:

Daj nam znać co sądzisz o naszych posiłkach :)