środa, 19 marca 2014

Kapustka z jabłkami i miodem

Bardzo smaczna kapustka w słodkim wydaniu:) połączenie jabłuszek, miodu  i masełka jest rewelacyjne. Można zjeść jako dodatek do mięska albo solo. Pyszna w każdym wydaniu:)

Składniki:
  • 4 jabłka
  • cebula
  • 1/2 kg białej kapusty
  • 4 łyżki masła
  • 2 łyżki miodu
  • suszona natka pietruszki
  • olej
  • sól, pieprz
  • zioła prowansalskie
Wykonanie:
  1. Kapustę szatkujemy, a cebulę kroimy w kostkę.
  2. Na oleju podsmaż cebulę, dodaj kapustę, wymieszaj. Dolej 1/2 szklaki wody.
  3. Jabłka obierz i pokrój w kostkę. Podsmaż na maśle i miodzie.
  4. Połącz z kapustką. Posyp pietruszką.
Smacznego:)


1 komentarz:

Daj nam znać co sądzisz o naszych posiłkach :)