czwartek, 8 maja 2014

Zapiekanka z kaszy jaglanej, szpinaku, papryki..

Połączenie powinno się Wam spodobać;) dobrze przyprawiony szpinak z kiełbaską wiejską, pachnącą;))

Składniki:
  • Szklanka kaszy jaglanej
  • 1/2 op. szpinaku mrożonego
  • 1/2 papryki czerwonej
  • Kawałek sera typu feta
  • Ząbek czosnku
  • Kawałek kiełbasy wiejskiej
  • 4 małe kulki sera mozarella
  • 2 Jajka + łyżka mleka
Wykonanie:
  1. Kaszę opłucz na sitku, zalej 2 szklankami wody i gotuj aż wchłonie wodę.
  2. Szpinak umieść w rondelku, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i podduś, aż się rozmrozi a woda odparuje.
  3. Dodaj drobne kawałki fety i wymieszaj.
  4. Paprykę i kiełbasę pokrój w kosteczkę.
  5. Rozbełtaj jajka z mlekiem.
  6. W naczyniu żaroodpornym układaj: kaszę, szpinak, paprykę, kiełbasę. Zalej jajkiem z mlekiem.
  7. Na środku ułóż kulki mozzarelli.
  8. Piekarnik nagrzej i zapieraj ok. 15-20 minut. Tak, źeby ser się rozpuścił.
Smacznego;)

3 komentarze:

Daj nam znać co sądzisz o naszych posiłkach :)