środa, 3 września 2014

Placuszki cukiniowo-marchewkowe

Placuszki smakowo pyszne, aczkolwiek następnym razem spróbuję upiec na patelni, bo w piekarniku są dość cienkie i chrupki. Ja takie lubię, ale domownicy z przyzwyczajenia wolą bardziej miękkie i puszyste:) uwielbiam cukinie!;)

Składniki: (15 szt)
  • 2 cukinie
  • 4 marchewki
  • 2 jajka
  • garść natki pietruszki
  • 8-10 łyżek mąki pszennej pełnoziarnistej
  • sól, pieprz ziołowy
Wykonanie:
  1. Cukinię i marchew zetrzyj na tarce o drobnych oczkach.
  2. Pietruszkę drobno pokrój.
  3. Do warzyw dodaj jajka, pietruszkę, mąkę i przyprawy. Wymieszaj.
  4. Usmaż na patelni albo w piekarniku na papierze do pieczenia w 180 st. ok 50 min.
  5. Podawaj z jogurtem naturalnym.
Smacznego:)


1 komentarz:

  1. Mniam! jak to dobrze, że jeszcze nie jadłam kolacji! pycha!

    OdpowiedzUsuń

Daj nam znać co sądzisz o naszych posiłkach :)