środa, 3 września 2014

Pucharek z budyniem, owocami i frużeliną truskawkową

Budyń w towarzystwie owoców i pysznej fruzeliny truskawkowej. Dzieci będą zachwycone, mój Brzdąc był;)


Składniki:
  • budyń waniliowy lub śmietankowy
  • mleko
  • jagody
  • miód
  • borówki, rurki i frużelina truskawkowa na wierzch
  • biszkopty
Wykonanie:
  1. Mleko zagotuj, troszkę odstaw i zimne mleko wymieszaj z budyniem. 
  2. Dodaj do gotującego mleka i mieszaj, aż zgęstnieje (ilość mleka zależna od ilości opakowań budyniu, zobacz przygotowanie na opakowanie).
  3. Jagody zmiskuj z miodem i przelej do pucharków. 
  4. Połóż po 2-3 biszkopty na koktajl jagodowy
  5. Budyń przełóż na biszkopty.
  6. Udekoruj borówkami, rurką i frużeliną truskawkową.
Smacznego:)


2 komentarze:

  1. Mniam! jak to dobrze, że jeszcze nie jadłam kolacji! pycha!

    OdpowiedzUsuń

Daj nam znać co sądzisz o naszych posiłkach :)