środa, 3 września 2014

Sałatka warstwowa z selerem

Wydaje się banalna, ale w smaku taka nie jest...super chrupka dzięki selerowi..fajna imprezowa propozycja:)

Składniki:
  • puszka kukurydzy
  • słoik selera w zalewie
  • 100 g szynki
  • 6 jajek
  • 1/2 selera naciowego
  • majonez
  • nać pietruszki do dekoracji i pieprz
Wykonanie:
  1. Kukurydzę i seler odsącz.
  2. Seler naciowy i szynkę pokrój w kosteczkę.
  3. Jajka ugotuj na twardo i pokrój w kostkę.
  4. Układaj wartwowo: seler naciowy, kukurydza, szynka, seler, jajka i majonez.
  5. Udekoruj natką pietruszki i posyp pieprzem.
Kolejność układania dowolna, może być na odwrót:)

Smacznego:)



3 komentarze:

  1. Warstwowe sałatki nie dość, że świetnie smakują to na dodatek pięknie wyglądają :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Mniam! jak to dobrze, że jeszcze nie jadłam kolacji! pycha!

    OdpowiedzUsuń

Daj nam znać co sądzisz o naszych posiłkach :)