wtorek, 3 lutego 2015

Racuszki z jabłkami i jagodami

Lekkie, jagodowe. My lubimy takie placuszki podane z kawałkami owoców i koktajlem owocowym. A Ty? ;)

Składniki:
  • 2 jabłka
  • Garstka mrożonych jagód
  • Szklanka mąki pszennej pełnoziarnistej
  • 1/2 szklanki maki pszennej
  • 1/2 szklanki mleka
  • Miód do smaku
  • 2 łyżki mielonego siemienia lnianego + 4 łyżki zimnej  wody
  • Olej kokosowych do smażenia
Wykonanie:
  1. W misce połącz mąki i mleko.
  2. Jabłka obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
  3. W szklance wymieszaj siemię lniane z wodą i dodaj do miski. Dosłodź 2-3 łyżkami miodu.
  4. Wszystko wymieszaj w misce.  Rozgrzej patelnię z dodatkiem oleju kokosowego.
  5. Nakładaj po łyżce masy i smaż placuszki. Odsączyć nadmiar tłuszczu na ręczniku papierowym.
Smacznego;)




1 komentarz:

  1. Uwielbiam placki z jagodami - najbardziej kojarzą mi się z latem ;)

    OdpowiedzUsuń

Daj nam znać co sądzisz o naszych posiłkach :)